Du kan starte med tegn til din baby fra baby er 0 mdr. og indtil talesproget er fuldt udviklet. Årsagen ligger i, at så snart du begynder at lave bevægelser sammen med de ord du siger, skaber du opmærksomhed hos din baby. Din baby bliver derfor mere bevidst omkring de du siger - og det der sker omkring den.

Derudover vil et tegn og den kontakt du skaber, når du kigger på din baby imens aflede til, at din baby føler sig forstået. Vores baby reagerer i den første tid på kropssprog - og her medvirker tegn til, at din baby føler og oplever sig i højere grad mere set og forstået. Du stimulerer og fremmer derfor dit barns kognitive udvikling, lige så snart du begynder på tegn. Også selvom din baby kun er få dage gammel. Din baby vil dog ikke selv respondere med tegn, før baby er omkring de 10-12 mdr. (dette er meget individuelt og følger din babys naturlige udvikling).

Det ligger i din babys natur at ville kommunikere. Hvis vi ikke hjælper dem på vej, laver de ofte selv tegn og fagter som vi mere eller mindre bevidst eller ubevidst kan forstå. Det eneste vi gør, er blot at hjælpe baby lidt på vej og når man først giver sådan en lille størrelse en lillefinger… ja, så tager de hele hånden, og du vil blive utrolig overrasket over, hvor meget din baby egentlig kan og vil fortælle!

Vi anbefaler en worshop eller 1. del af vores e-learningsprogram med “Lær din baby de første tegn” hvis din baby er 0-9 mdr. Hvis din baby er +9 mdr. anbefaler vi altid et kursusforløb eller sidste del af vores e-learningskoncept, derindeholder det tegn-grundlag der gør, at du kan skabe tidlig indsigt og forståelse for dit lille barn.

Kort beskrivelse og oversigt over de forskellige udbud:

Vores store Workshop: "Lær din baby de første tegn" på 1,5 time, indeholder en masse baggrundsviden, forskning m.fl. omkring babys udvikling. Derudover får man indlært 25 begyndertegn - og får en konkret metode hvorpå man kan gå lige hjem og i gang med de første tegn :) (anb. 0-12 mdr.) 

Et kursusforløb: Lær din baby flere tegn! Indeholder 6x, hvoraf den første gang/time indeholder alle de 25 begyndertegn, du også får på introworkshoppen. Men ikke nær så meget baggrundsviden og indhold omkring babys udvikling. Derudover indeholder et kursus individuel vejledning i, hvordan du:

1.: Øger tegnmængden dvs. hvordan får du let og overskueligt, og via små skridt indlært de tegn der skal til, så du kan skabe indsigt og forståelse for dit lille barn?

2.: Hvordan vælger du de tegn der knækker din babys tegnkode? Det er nemlig ikke lige meget ;) 

3.: Hvordan får man far/medmor og bedsteforældre med?

4.: Gode lege til baby - med tegn

Derudover giver et kursus dig en træningsmakker der holder dig til ilden og vejleder dig undervejs - og viser dig hvordan du kan komme videre selv. (anb. 4-18 mdr.)

Vi udbyder også en enkelt workshop "2.Del: Lær din baby flere tegn!" i fx Århus, der indeholder sammenkomprimeret alle de gode råd og vejledning jeg kommer med på et kursusforløb. Men af gode grunde bliver det ikke nær så individuelt og nærværende - og du får heller ikke denne her "træningsmakker" der holder dig i hånden og til ilden i løbet af de her 6 uger, som et kursus giver :) MEN, det giver dig alle de gode råd og en konkret metode (der virker) du selv kan anvende derhjemme. Denne form for enkeltworkshops vil blive udbudt de steder hvor vi endnu ikke kan være med et "kursusforløb".