Giv dit barn et forspring!

Forståelse fremmer

Når du lærer dit barn instruerede tegn i babystadiet påviser forskningsresultater, at du fremmer barnets tale- og kognitive udvikling. Dit barn bliver mindre frustreret, når det kan kommunikere med dig omkring specifikke ønsker og behov allerede fra 6-12 mdr. alderen, før talesproget udvikles. Resultater påviser desuden også at brug af instruerede tegn mindsker moderens stressniveau.

Tegn til Baby arbejder mod at skabe et univers, der individuelt og nærværende lærer og guider dig, så du på en let og overskuelig måde får succes med at lære din baby tegn.

 (Kilde: Linda Acredolo Ph.D and Susan Goodwin Ph.D, Baby Signs: How to talk to with your baby Before Your Baby Can Talk, McGraw-Hill Education, third edition 2009, samt dansk læge og Ph.D, Vibeke Manniche, Babytegn, forlaget LIVA 2015).

Af Anne Line Sørensen,

Ejer af Tegn til Baby stiftet 1. februar 2018

Direktøren står over for dig og resten af direktionen. Du kan se, at det er vigtigt. Budskabet gentages, men du bliver nødt til at ryste på hovedet, da du ikke kan forstå det.

Dit lille barn står og kigger på dig og peger op mod køleskabet. Du kan se, at det har noget på hjertet. Du forsøger at tolke og gætte, ”har du lyst til mad? Mælk? En rugbrødsmad?” men det lykkes ikke at forstå, at det er magneten med fuglen på køleskabet, din baby vil se på. Din baby bliver frustreret og selvom knus og kram hjælper lidt, kan følelsen af manglende forståelse sidde længe i kroppen.

Et forspring   

Et lille barn har så meget på hjertet og vil gerne fortælle men er forhindret af talesprogets sene udvikling. Du kan sammenligne det med, at de ansatte ikke forstår direktøren i firmaet, eller omvendt. Du er afhængig af kommunikation og forståelse internt for at kunne udleve nye strategier og udnytte virksomhedens potentiale bedst – og dit barns potentiale.

Udviklingen hos småbørn er afhængig af kommunikation med tætte relationer. Specielt er de første 0-24 mdr. vigtige udviklingstrin for både de kognitive færdigheder og sprogudviklingen.

Dit barns taleevne er senere udviklet end finmotorikken. Du kan derfor lære dit barn simple tegn i 0-24 mdr. alderen og skabe et fælles sprog med din baby, før den kan tale. Det er statistisk påvist, at anvendelse af instruerede tegn i babystadiet giver dit barn bedre tale- og kognitive færdigheder fra 11 mdr. og op til 8-års alderen end børn, der ikke har anvendt instruerede tegn i babystadiet.

Du giver dit barn et forspring, når du lærer din baby tegn.